Детски велосипеди

Какво е детски велосипед?
Детски велосипеди – синоним на усмивки, радост и незабравими моменти. Днес има множество разновидности на детски велосипеди – от такива с по-големи размери и функционалности, до малки детски велосипеди с помощни колела или такива без педали. Размерът на гумите при велосипедите за деца варира от 12 до 20 цола.
Как да изберем детски велосипед?
Освен желанията на малчуганите за специфичен цвят и дизайн , е важно да обърнем внимание на спецификите на детския велосипед. Ръстът и годините на детето определят размера на рамката и гумите. Всяко дете трябва да може спокойно да се качва и слиза от колелото, за да може да се чувства сигурно, че пази баланс върху велосипеда. Много важно да се спомене тук е, че при децата ползването на предпазни средства като каска, налактници и т.н. е есенциално. Освен за сигурност, е доказано, че когато едно дете е оборудвано с предпазна екипировка, то много по-лесно свиква и се научава да кара, благодарение на спокойствието, което тази екипировка им дава.
Какви видове детски велосипеди има?
Детските велосипеди се разделят на базата на два основни фактора – размера на гумите и съответно на колелото, или според дизайна – за момичета или момчета. По-големите велосипеди минават в категорията junior и са оборудвани с повече скорости и по-усъвършенствани части и спецификации.
По-малките детски колела, както и тези с помощни гуми, са предназначени за деца до 6-7 години.
Също така, ако разглеждаме детски велосипед за момиче, освен от страна на дизайн и цветове, ще забележим, че рамката е с по-различна форма от тази на детски велосипед за момче, където тя е сравнително права.