Градски велосипеди

Какво е градски велосипед?
Градски велосипеди, или още трекинг велосипеди, са тези, които ви помагат да се придвижвате по-лесно в градска среда. Те са перфектен алтернативен метод на транспорт или начин да прекарвате свободното си време в парка, отдалечените от центъра или закътани местенца в града. Те са пригодени с различни удобства, съответстващи на урбанизираната среда – калници, кошници, динамо светлини, удобни рамки и др.
Какви видове градски велосипеди има?
Градските велосипеди се разделят предимно на дамски колела и мъжки градски колела в зависимост от вида рамка и размера на гумите. Често един градски дамски велосипед е с по-ниска рамка, за да се улесни качването и слизането, а размерът нагумите варира между 26-28 цола.
Мъжките градски велосипеди са с по-права и висока рамка, а кормилото е на височината на седалката или малко над нея.
Съществуват и сгъваеми колела, които са особено практични в градската среда и когато разполагате с ограничено място за съхранение.
Как да изберем градски велосипед?
Градските велосипеди са едни от най-разнообразните по форма, видове и размери. Един градски велосипед позволява максимално да се съобразите с нуждите си и стила на каране. Един женски градски велосипед често има силно скосена и дори заоблена в дъното рамка, което улеснява качването и слизането. Същевременно, сгъваемият градски велосипед позволява максимална практичност и лесно пренасяне и съхранение.
Затова, водещо при избора на градско колело е да прецените за какво най-често ще го ползвате в ежедневието си. Използвате ли велосипеда, за да се придвижвате в града до работа, или може би като предпочитано превозно средство за всяка малка задача в ежедневието? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат в избора на най-подходящия градски велосипед.
В зависимост от терена и това на какви разстояния се кара велосипедът, се определя и броят на скоростите и размерът на гумите, които са необходими за максимален комфорт. За да откриете перфектния градски велосипед Sprint, се доверете на широката ни мрежа от партньори, които ще ви насочат към точния модел.