E-велосипеди

С грижа за природата и с поглед към бъдещето

Какво означава е-велосипеди?
Електрически велосипед, или накратко е-велосипед, е този, захранван от ток чрез презареждаща се батерия. Много хора задават въпроса каква е идеята зад един ел. велосипед. При електрическите велосипеди целта не е просто придвижване чрез натискане на бутон и никакво въртене на педалите. Да, това е възможно, но пробегът на ел. велосипеда намаля значително. Идеята при тях е по-скоро подпомагане на колоездача. Помислете си за онзи хълм на път за вкъщи, който всеки ден трябва да изкачите и то след работа. Или удоволствието от спускането по планинските пътеки, но и мисълта, че за да стигнете до върха ви очакват тежки изкачвания по същите такива пътеки. Именно затова, всеки един електрически велосипед разполага с режим на подпомагане – вие продължавате да въртите педалите, но електрическият мотор ви помага и олекотява напрежението върху вас.
Какви видове електрически велосипеди има?
Електрическите велосипеди набират все по-голяма популярност и на пазара могат да се открият различни видове ел. колела. Също както при конвенционалните велосипеди, може да откриете както и планински електрически велосипеди, така и градски ел. велосипед и дори сгъваеми ел. колела. Разнообразието от видове рамки, дизайн, мощност на мотора и специфики позволява да откриете именно този електрически велосипед, който да пасне на нуждите и стила ви на каране. Например, рамката и гумите на един трейл планински електрически велосипед са конструирани така, че да съответстват на тежките теренни условия, а батерията е с по-голяма мощност, за да позволи и улесни преминаването през пресечените терени. Градските ел. колела, от друга страна, са направени да създават максимален комфорт на колоездача при придвижване в градска среда. При тях батерията и електрическият мотор са почти незабележими, а малките хълмчета вече не са проблем.
Как да изберем електрически велосипед?
При изборът на ел. велосипед, както и при конвенционалните велосипеди, най-важното е да знаете с каква цел ще го използвате. Определете дали искате да посещавате близкия горски парк от време на време, или просто ви трябва превозно средство, което да се пребори с натоварения градски трафик. Както споменахме, на почти всеки вид конвенционално колело съществува електрически велосипед в аналог.
Отличително при електрическите велосипеди е спецификацията на батерията и електрическия мотор. На база типа и вида на колелото, ще трябва да прецените и дали трябва да се ориентирате към мощни електрически велосипеди или по-скоро към мотор, който предимно ще ви подпомага при леки и кратки преходи. Изборът при наличието на всевъзможни конфигурации и дизайни може да се окаже тежка задача. Затова, винаги може да се доверите на нашите партньори в множество магазини в страната и чужбина, за да ви помогнат да изберете своя български електрически велосипед от Sprint.